Activada l’Operació Fred per atendre les persones sense sostre

L’Ajuntament de Sabadell ha activat l’Operació Fred amb motiu dels avisos per baixes temperatures del CECAT.

Ja ha sigut activada l’Operació Fred per atendre les persones sense sostre, amb motiu dels avisos per baixes temperatures del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT). Amb aquest operatiu, «s’oferirà a aquests ciutadans i ciutadanes la recollida al lloc on es trobin, espai de descans i berenar, servei de dutxes, roba neta, sopar calent, allotjament i esmorzar», informa el consistori. La Policia Municial demana a la ciutadania que truquin les autoritats si veuen una persona sense sostre que no estigui atesa.

El regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, ha expressat “l’agraïment a les entitats, els voluntaris i voluntàries, els professionals de l’àmbit social i de Policia, així com també la implicació de tots els ciutadans i ciutadanes. Gràcies a aquest esforç col·lectiu, tenim com a ciutat una millor resposta cap a les persones més vulnerables”. També ha sigut activat el Pla de Protecció Civil Municipal en fase d’alerta per risc d’onada de fred.

Llocs d’acollida

Amb l’Operació Fred, els usuaris i usuàries poden fer nit al centre d’acollida de Creu Roja, que compta amb 10 llits i l’equipament necessari. També s’ha habilitat un espai a Càritas per acollir els usuaris ja a partir de les 5 de la tarda. Allà hi podran estar fins a les 8 del vespre, utilitzar el serveis de dutxa i rober i berenar.

Per tal de localitzar persones sense sostre que no hagin anat al centre d’acollida, Creu Roja farà un recorregut per la ciutat per oferir a aquestes persones la possibilitat d’anar-hi. Si no ho accepten, se’ls facilitarà una manta i sopar calent.

Author: elTeuDiari Redacció

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.