La nova LOPD-RGPD omple La Cambra

La Cambra de Comerç de Sabadell informa sobre les novetats del nou reglament Europeu sobre protecció de dades

La Cambra de Comerç de Sabadell ha celebrat aquest matí una sessió informativa per tal d’informar a les empreses de les novetats del nou reglament europeu sobre protecció de dades

La sessió informativa, celebrada a l’Auditori de la Cambra i Presidida pel President de la comissió d’Indústria, Lluis Matas, ha registrat una extraordinària assistència per part d’empresaris, directors, gerents i personal tècnic de nombroses empreses de la demarcació.

El ponent ha estat Ernest Rovira, consultor associat de la Cambra , especialitzat  en protecció de dades personals.

En el decurs de l’acte s’ha informat de les principals novetats en temes de protecció de dades de la Unió Europea (RGPD), d’aplicació per a tots els responsables i encarregats del tractament de dades dels estats membres, tant d’entitats públiques com d’empreses privades.

El nou reglament, d’aplicació obligatòria a partir del dia 25 de Maig de 2018, es basa en la prevenció per part de les organitzacions que tracten dades, el que es coneix com a responsabilitat activa.

Al llarg de la sessió s’han explicat les mesures que recull aquest reglament i quines accions previsibles s’han de dur a terme per tal d’acomplir-ho.

En aquest sentit, el ponent ha destacat, entre d’altres mesures, la necessitat de disposar del registre de tractaments, drets ampliats dels usuaris, anàlisi de riscos y avaluacions d’impacte, responsables i encarregats de tractament, delegat de protecció de dades…

Al llarg de la sessió s’ha informat que la Cambra te previst realitzar dues jornades agrupades  per tal de donar a conèixer en més profunditat les accions que cal desenvolupar per tal que les empreses puguin adaptar-se al nou reglament i aconseguir així una autoimplantació efectiva

Les primeres sessions es duran a terme els dies 4 i 18 de Juny, de 9 h a 11.00 h i els dies 12 i 26 de juny, a la mateixa hora.

Les empreses interessades poden formalitzar la seva participació a traves de la butlleta d’informació. També poden trucar a la Cambra per aconseguir detalls de les esmentades jornades.

Author: elTeuDiari Redacció

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.