Controlat l’incendi d’indústria a Castellar del Vallès 

Controlat l’incendi d’indústria a Castellar del Vallès

Els Bombers de la Generalitat ja han donat per controlat l’incendi que, des d’aquest migdia, afecta una empresa de productes d’envasat alimentari al polígon industrial Pla de la Bruguera de Castellar del Vallès.

Els Bombers, que continuen al lloc amb una quinzena de dotacions, treballen per extingir-lo des de l’exterior, amb els camions i les autoescales, ja que la inestabilitat estructural de la instal·lació no permet treballar des de l’interior amb seguretat.

Es tracta d’una nau de formigó d’uns 1000 m2 amb un soterrani de 500 m2. L’interior està ple de productes plàstics amb la qual cosa, tot i que ja no hi ha risc de propagació, la càrrega de combustible és molt elevada i farà mantenir al llarg de la nit el dispositiu a lloc. L’incendi afecta totalment la nau i la façana de la part del darrera, el sostre, i part de la paret lateral sud han col·lapsat.

En el moment de l’incendi els treballadors de l’empresa ja havien sortit i, com a mesura preventiva, Policia Local i Mossos d’Esquadra han desallotjat les naus més properes. De moment es manté el desallotjament de les indústries que es troben dins el perímetre de seguretat que s’ha establert al voltant de la nau afectada.

En un primer moment els Bombers han recomanat als veïns de Castellar més propers a la zona de l’incendi que es confinessin a l’interior dels seus domicilis i que tanquessin finestres per evitar les molèsties que podia causar el fum. En aquests moments, la columna és més dispersa i vertical i no tindria cap afectació sobre el nucli poblat, amb la qual cosa s’aixecaria la recomanació de confinament preventiu.

Fins al lloc s’hi han desplaçat un total de 7 patrulles Mossos d’Esquadra, efectius de la Policia Local, el tècnic de Protecció Civil de l’Ajuntament de Castellar del Vallès i una ambulància del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) amb caràcter preventiu.

 

Author: elTeuDiari Redacció

Deja un comentario

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.