Cerdanyola contra la LGTBIQfòbia

Cerdanyola del Vallès commemorà dijous 17 de maig el Dia Internacional contra la LGTBIQfòbia

S’hissarà la bandera multicolor per recordar que cal donar resposta a tota situació de discriminació, d’injustícia i de violència vers les persones per raó d’identitats, orientació sexual i/o expressions de gènere
Des que, el 1990, l’Organització Mundial de la Salut va eliminar l’homosexualitat de la llista de trastorns mentals, es va adoptar la data del 17 de maig com a Dia Internacional de la lluita contra la lesbofòbia i gaifòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Amb l’hissada de la bandera multicolor (símbol de l’alliberament LGTBIQ), l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès vol mostrar el seu reconeixement i solidaritat a totes les persones que han patit discriminació, violència i/o persecució per la seva identitat,  orientació sexual i/o expressió de gènere. Tantmateix com condemnar les actituds de rebuig, de perjudici i hostilitat contra les persones lesbianes, gais, trans*, bisexuals, intersexuals i queer i apostar pel reconeixement de la llibertat i la igualtat entre totes les persones en una societat democràtica i plural.

Polítiques LGTBIQ+

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès treballa de forma activa les polítiques LGTBIQ adoptant aquest nom per a la regidoria fins llavors anomenada de la Dona. L’Ajuntament ha sigut un dels propulsors de la Xarxa de Municipis LGTBI, presentada de forma pública el 28 de juny del 2016 a Cerdanyola. Aquesta Xarxa fomenta el treball conjunt entre els municipis i institucions que formen part amb l’objectiu de treballar una estratègia conjunta de desenvolupament de polítiques públiques adreçades a superar les lògiques patriarcals i eradicar les desigualtats i la lgtbifòbia que aquest sistema genera, amb la voluntat d’assegurar els drets i llibertats de totes les persones més enllà de les seves identitats, expressions de gènere o orientacions afectives i sexuals. També esdevé un espai per compartir experiències i coneixements i sumar sinèrgies per incrementar la capacitat conjunta d’acció política i social.

A més, des del consistori s’han impulsat diferents iniciatives en el marc del Pla d’Igualtat per la diversitat afectiva, sexual, d’identitats i expressions de gènere (LGTBIQ) de Cerdanyola del Vallès, aprovat per Ple el passat juny de 2017 i en les tres darreres edicions de la Festa Major del Roser de Maig s’ha posat en pràctica el Protocol Festes Lliures de Violències Heteropatriarcals.

De forma continuada, des de la regidoria de Polítiques d’Igualtat i LGTBIQ es participa activament en el programa Cerdanyola Educa oferint diferents tallers sobre diversitat familiar, prevenció del bullyng homofòbic i normalització de la diversitat afectiva i sexual a les escoles i instituts de la ciutat.

Author: Ajuntament Cerdanyola del Vallès

Deja un comentario

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.