Convocatòria Veïns de Ca n’Oriac

Acte obert per definir un projecte d’usos per a la Masia de Ca n’Oriac

Amb l’objectiu de recollir propostes d’una manera integral a partir de la cooperació i la col·laboració, el dijous 18 de maig, tindrà lloc un acte obert a la ciutadania a la Masia de Ca n’Oriac. L’acte s’emmarca en el procés participatiu impulsat per l’Associació de veïns i veïnes del barri en col·laboració amb l’Ajuntament de Sabadell amb la voluntat de definir de manera col·lectiva, un programa d’usos per a la pròpia masia i l’espai públic que l’envolta.

La jornada, que es farà entre les 18 i les 20 h, inclourà visites a l’interior de la masia, que es completaran amb una visió històrica de l’edifici i del seu entorn, dinamitzada per l’Associació de Veïns de Ca n’Oriac. Així mateix, es proposa als participants realitzar un mapeig col·lectiu, indicant sobre un mapa a gran escala del districte els espais més coneguts i els que hi troben a faltar.

A continuació s’ha previst treballar en una maqueta de propostes, on la ciutadania podrà exposar les seves opinions sobre l’ús desitjat del futur equipament a partir de diferents elements com ara: la maqueta, els plànols de l’edifici i del seu entorn i possibles exemples. També hi haurà animació, música, globoflèxia i pinta-cares a la plaça del Pi. A la masia es faran jocs i balls amb música fins a les 20h.

En paraules de Glòria Rubio, regidora de Participació, “aquest procés és una gran oportunitat pel barri. Facilitar espais on el veïnat es pugui relacionar per definir objectius comuns i alhora donar vida a un espai abandonat de la ciutat és un exemple més de les accions que estem duent a terme per aconseguir un ajuntament totalment obert a la participació real. Volem que els veïns i veïnes siguin i se sentin part del procés de prendre decisions respecte de l’espai que hi ha al voltant; perquè entenem que són les persones qui coneixen clarament quines són les seves necessitats reals”.

Properes activitats

El procés participatiu de la Masia de Ca n’Oriac continuarà amb dos tallers al Centre Cívic de Ca n’Oriac el dimarts 30 de maig i el dilluns 12 de juny a les 18:30 h amb l’objectiu de continuar definint els usos de l’espai.

Finalment, el dijous 13 de juliol a les 18:00 h es farà un acte per exposar les conclusions del procés, que serviran de base per a la redacció del projecte tècnic de rehabilitació de la masia i el seu entorn.

A les diferents activitats hi estan convidats els veïns i les veïnes del barri, així com les entitats i col·lectius que hi estiguin interessats.

Author: elTeuDiari Redacció

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.