Demanen aturar les obres de la Plaça Catalunya per vulneració

ERC Castellar, juntament amb PdeCAT i Decidim, demana l’aturada de les obres de la plaça Catalunya per vulneració del Patrimoni

Ahir es va demanar l’aturada de les obres a la Plaça Catalunya per part de ERC, PdeCAT i Decidim. Els regidors Josep Maria Calaf i Ferran Rebollo han assistit aquest matí a una roda de premsa, juntament amb representants del PdeCat Castellar i Decidim Castellar.
En paraules de Josep Maria Calaf “les obres de la plaça Catalunya atempten contra el Catàleg de Patrimoni de la ciutat. La làmina d’aigua, obra de Pere Roca, és una obra catalogada que, segons el POUM pot ser modificada, però en cap cas arrencada.”
Per al regidor és imprescindible que es faci un informe tècnic, que no s’ha fet, per poder validar que les obres no faran una destrossa al patrimoni difícil de recuperar. A més a més, denúncia que el tema no s’hagi tractat en la Comissió de Patrimoni, que ha estat convocada d’urgència per la pressió dels partits de l’oposició.
Ferran Rebollo afegeix  que “ERC no està de cap manera en contra dels jocs d’aigua per a la canalla, però considerem que hi ha d’haver opcions que no suposin la destrucció del patrimoni de la ciutat.” A més a més explica que “s’han demanat informes a la Generalitat i la Diputació de Barcelona per poder contrastar-los amb la proposta del govern de la ciutat.
Per al grup municipal d’ERC és imprescindible que unes obres que costaran al voltant de 300.000€ comptin amb els suport de la ciutadania i el ple, i consideren que la negativa d’aturar les obres per part de l’alcalde, el senyor Ignasi Giménez, denota una manera de fer del govern d’esquena a una part important de la població de la vila.

Author: elTeuDiari Redacció

Deja un comentario

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.