Dos escoles de Sabadell guanyen el PIlarín Bayés

L’escola Teresa Claramunt i el Col·legi Claret de Sabadell guanyen un dels premis Pilarín Bayés 2017

Sota la temàtica ‘El joc, juguem per créixer’ s’han presentat més de 800 contes

Els 15 contes guanyadors es publicaran en un llibre il·lustrat per Pilarín Bayés

A partir de l’anàlisi dels contes, es presentarà l’estudi ‘Escoltem els infants’ que analitza les experiències dels nens i nenes en relació a la temàtica treballada

L’escola Teresa Claramunt i el Col·legi Claret de Sabadell són dues de les escoles guanyadores del Premi Pilarín Bayés 2017 de contes escrits per nens i nenes, que convoca anualment Sant Joan de Déu i l’editorial Mediterrània.

El proper dijous 1 de juny els infants de Cicle inicial del Col·legi Claret i la Lola Freixenet de Cicle Superior de l’escola Teresa Claramunt participaran de la festa de lliurament que se celebrarà al Parc Sanitari Sant Joan de Déu a Sant Boi de Llobregat. Tots els premiats rebran una còpia del llibre il·lustrat per la Pilarín amb els 15 contes guanyadors.

www.premipilarinbayes.org

El premi Pilarín Bayés, promogut per Sant Joan de Déu i l’editorial Mediterrània entre l’alumnat d’Educació Primària de Catalunya, pretén estimular la creativitat i imaginació dels infants fent-los reflexionar cada any entorn una temàtica diferent. Enguany, els participants han escrit sobre el joc, com element essencial pel desenvolupament i l’entreteniment dels infants.

Fruit de l’anàlisi de les experiències recollides als contes, l’especialista en jocs, Oriol Ripoll, elaborarà l’estudi ‘Escoltem els infants’, que permetrà tenir una visió en profunditat de com viuen el joc els infants. L’estudi estarà disponible al web a partir de juliol.

Pilarín Bayés presideix el jurat format per Jordi Albertí, Diana Casellas, Bruno Cesena, Víctor Cucurull, Mònica Estruch, Eduard Fornés, Alegria Julià, Gonçal Luna, Meritxell Margarit, Laura Mateu, Marta Pomés, Diana Riba, Laura Rubio i Mercè Ubach.

Premi Pilarín Bayés 2017

Enguany sota la temàtica ‘El joc, juguem per créixer’ s’han rebut 800 contes que s’han classificat en tres categories coincidint amb els  cicles de primària: inicial, mitjà i superior. El jurat ha escollit cinc contes de cada cicle. I els 15 contes guanyadors es publicaran en un llibre il·lustrat per la Pilarín.

Els contes i autors guardonats per l’edició 2016-2017 han estat:

Cicle inicial:

​El misteri de la caixa desapareguda, amb el pseudònim Els detectius, del Col·legi Sant Domènec de Guzman, de Tarragona.

Jugar i jugar sense parar, amb el pseudònim Indis, del Col·legi Verge del Roser, de Vallirana.

El Hassan aprèn a jugar, amb el pseudònim Els juganers, del Col·legi Claret, de Sabadell.

L’Amira, una nova amiga, amb el pseudònim Els estels juganers, del Col·legi Immaculada Concepció-Horta, de Barcelona.

Una recerca i una troballa inesperada, amb el pseudònim Les àguiles, de l’Escola Bellavista Joan Camps i Giró, de Les Franqueses del Vallès.
Cicle mitjà: 

​La pilota solidària, amb el pseudònim Jamaclara, de l’Escola Pau Casals de Viladecans.

Les aventures del Dudu, amb el pseudònim Els 25 llibreters, de l’Escola Anselm Clavé de Ripollet

Jugant es fan amics, amb el pseudònim Els mussols nocturns, del Col·legi Asunción de Nuestra Señora de Barcelona.

Descobrint jocs diferents!, amb el pseudònim Els exploradors, de l’Escola Mestre Marcel·lí Domingo de Roquetes.

El malson que va canviar la vida d’en Pau, amb el pseudònim Confiança, del Col·legi Nostra Senyora de Montserrat de Parets del Vallès. ​

Cicle superior: 

​​La màgia del joc, amb el pseudònim El llibre petit, de l’Escola Saint George’s School de Fornells de la Selva.

Diari de Nil Walker, amb el pseudònim Romamor, de l’Escola Marinada de Palau-Solità i Plegamans.

El maletí vermell, amb el pseudònim Fiona, de l’Escola Teresa Claramunt de Sabadell.

El descobriment de l’Èric, amb el pseudònim Cigne Blanc, de l’Escola Vedruna Sagrat Cor de Tarragona.

Quin color guanyarà?, amb el pseudònim Cla20, de l’Escola Saint George’s School de Fornells de la Selva.

 

El Premi Pilarín Bayés 2017 compta amb el suport de: Generalitat de Catalunya Departament d’Ensenyament, Zoo Barcelona i Aramark.

Sobre Sant Joan de Déu

Sant Joan de Déu treballa per millorar la vida de les persones vulnerables: persones amb problemes de salut mental, sense llar, infància hospitalitzada i persones amb dependència. Per fer-ho, s’aposta per la sensibilització i el treball amb infants i joves, per tal de trencar prejudicis i fomentar la inclusió social

Sobre Editorial Mediterrània

L’Editorial Mediterrània va ser fundada a Barcelona l’any 1980 i està especialitzada en la publicació de llibres infantils que transmeten cultura, coneixements i valors. Pel que fa a llibres per adults, publiquen llibres d’assaig, religiós i d’art. Els seus llibres estan escrits principalment en català però també tenen molts títols en castellà i anglès i altres idiomes com el rus, el japonès, el xinès, l’àrab, l’alemany, l’italià, el francès, el neerlandès, etc.

Author: elTeuDiari Redacció

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada