L’educació a Sabadell s’escriu amb ‘e’ d’Escolàpies

L’educació a Sabadell s’escriu amb ‘e’ d’Escolàpies

Portes Obertes Tot l’Any

5 de març jornada de portes obertes a les Escolàpies de Sabadell

L’escola Escolàpies al centre de Sabadell es caracteritza pel seu tracte familiar. Una escola molt petita, d’una sola línia per curs i 300 alumnes. Això permet educar d’una manera molt propera, des del concepte de família. Hi ha bona relació entre les famílies i l’escola fent molt fàcil el contacte amb la directora i el professorat, facilitant que circuli la informació.

L’escola disposa d’un gabinet psicopedagògic que dóna un cop de mà al personal del col·legi per atendre la diversitat. En aquest sentit es treballa molt l’educació emocional, per ajudar als alumnes a posar nom a allò que senten i a escoltar-se a ells mateixos.

Una identitat composta de valors 

Son cristians i transmeten el missatge de les escolàpies oferint la religió com una de les assignatures principals.

Un total de 28 professors formen part de la plantilla d’aquest centre que es defineix com a escola catalana, totes les classes són en català. Però també se n’imparteixen en anglès com per exemple la plàstica o la psicomotricitat a primària. A més ofereixen el Francès com a segona llengua estrangera.

Hi ha moltes activitats lligades a la ciutat de Sabadell, col·laboracions en la preparació de la festa major o visites a entitats representatives de la ciutat, per tal de fer-la sentir seva.

Intenten cuidar el medi ambient, fent que l’alumnat participi en campanyes i que s’impliqui. Actualment duen a terme un campanya de recollida de piles i d’aparells electrònics petits.

El projecte Descobert@

Gràcies a aquest projecte l’escola ha introduït les noves tecnologies a l’aula. Una iniciativa que fomenta el treball cooperatiu i per projectes, tractant els temaris des de la visió de fomentar el treball en equip. Per fer-ho disposen d’una flota de tauletes que utilitzen durant les hores lectives tant com a substitut dels llibres com a complement.

Les noves tecnologies també són útils per connectar amb els pares a través del correu electrònic.

L’escola vol fer descobrir les rutines de pensament, que conviden a l’infant a pensar i deduir per ell mateix, creant així un procés d’aprenentatge més efectiu i aplicable en tots els àmbits. D’aquesta manera l’escola busca potenciar les intel·ligències múltiples, és a dir, els nens no només són bons en les assignatures tradicionals sinó que poden destacar en altres el centre ho detecta i els dóna eines perquè ho desenvolupin.

Author: elTeuDiari Redacció

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada