El Mercat Medieval tanca amb més de 20.000 visitants

Tot i la pluja, el Mercat Medieval tanca aquesta edició amb uns 20.000 visitants

La 16a edició del Mercat Medieval de Palau-solità i Plegamans, que s’ha celebrat aquest cap de setmana, 5 i 6 de maig, ha aconseguit atraure uns 20.000 visitants, tant veïns i veïnes del municipi com procedents d’arreu de Catalunya. Segons l’Alcaldessa i regidora de Seguretat Ciutadana Teresa Padrós, no s’ha registrat cap incidència durant el cap de setmana i s’ha millorat la mobilitat dins el Mercat Medieval respecte d’anys anteriors, amb la creació de més àrees de respir que han permès descongestionar algunes zones.

La pluja dels dos matins va fer que l’afluència de públic s’accentués durant les dues tardes, tot i que el centenar de parades, tavernes i tallers van romandre oberts durant tota la jornada, així com l’espai de jocs de taula medievals organitzats per l’entitat local Scolfing i FANCON. «Tot i el temps, rebre 20.000 persones demostra la consolidació del Mercat Medieval i el seu èxit», ha comentat Carme Sanz, regidora de Fires i Mercats, la qual també ha senyalat l’entorn en què es porta a terme l’esdeveniment com un element clau.

La pluja va fer ajornar algunes activitats de dissabte al matí i suspendre el torneig amb cavalls o les actuacions de dansa de les entitats locals Centro Cultural Andaluz i Hawara de diumenge al matí, però la programació de les dues tardes es va portar a terme amb normalitat. Les demostracions del Mestre d’Armes, els concerts de la Torna, les exhibicions de falconeria, els espectacles del faquir i de foc i el torneig de cavalls van ser les activitats més populars. Les visites guiades al Castell de Plegamans també van ser un gran reclam, sobretot en els moments de pluja, i molts nens i nenes van gaudir de les atraccions medievals instal·lades al parc de Can Linares.

Aquesta edició del Mercat Medieval també va servir per fer entrega a la Colla de Geganters i Grallers de Palau-solità i Plegamans d’una bufanda pel Patufet, teixida a l’espai tèxtil ubicat a l’entrada del Castell de Plegamans.

Author: Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Deja un comentario

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.