Nou Centre Obert als Merinals per atendre joves en vulnerabilitat

Sabadell passarà aquest 2017 de 6 a 8 centres oberts municipals distribuïts als barris.

El barri dels Merinals disposa des d’avui d’un nou Centre Obert, a la Casa dels Pins, que pretén atendre un total de 60 infants i adolescents per setmana. Amb aquest nou Centre, l’Ajuntament, “dóna un nou pas endavant per millorar l’atenció a la infància i adolescència en situació de vulnerabilitat, avança en la lluita contra el fracàs escolar i redueix el dèficit que Sabadell pateix en equipaments d’aquest tipus”, informen des del consistori.

El centre dels Merinals i el nou que d’aquí a uns mesos es posarà en marxa a la Zona Nord se sumaran als que funcionen a Can Deu, Concòrdia, Can Rull, Can Puiggener, Torre-romeu i Les Termes. La ciutat passarà doncs, aquest 2017, de 6 a 8 centres oberts municipals distribuïts als barris, fins arribar als 10 prevists per l’executiu local.

Durant la presentació, avui, de l’equipament, l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha assenyalat que “amb aquests centres avancem en l’estratègia del govern municipal de fer intervenció comunitària, connectada entre els diferents departaments, per poder oferir als infants i joves eines que generin oportunitats. El nostre objectiu és transformar la realitat de la ciutat, generant aquestes oportunitats i fent inversió social per a la millora de la nostra infància i adolescència i de les seves famílies”.

D’altra banda, el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, ha destacat que “consolidem el projecte de dotar d’equipaments d’aquestes característiques al territori, amb l’objectiu marcat pel Pla Estratègic d’Acció Social (PEAS) d’arribar als 10 centres oberts”. En aquesta línia ha continuat el ttinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Social, Joan Berlanga, que ha remarcat que “el projecte no és un bolet, forma part d’un pla, recollit al PEAS, i d’un full de ruta interdepartamental, per tal de donar resposta a les necessitats del barri”.

Author: elTeuDiari Redacció

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada