Els nens de Sabadell s’engreixen de forma preocupant

Un estudi de Salut Infantil situa els nens de Sabadell 8 punts per sobre de les recomanacions de la OMS

Un 30% dels nens de Sabadell tenen sobrepès u obesitat, segons dades del informe de salut infantil dut a terme per ISGlobal. L’estudi ha estat impulsat per l’Obra Social ‘La Caixa’ dins d’un conveni amb l’Ajuntament de la ciutat.

Les causes d’aquest alarmant augment en el pes dels nens a Sabadell rauen en el sedentarisme i la mala alimentació.

Com a tònica general es menja més carn que no pas fruita i verdura. En molts casos, a més, l’alimentació s’allunya dels paràmetres de la dieta mediterrània.

L’alt grau de sedentarisme en podria ser un altra de les causes ja que, segons l’esmentat informe, el 62% dels nens de Sabadell fa menys d’una hora d’activitat física al dia mentre que en dediquen tres a veure la tele o jugar als videojocs.

L’informe ha tingut en compte d’altres factors com l’exposició al fum del tabac o els descans i les hores de son.

En el cas de Sabadell, “la promoció dels estils de vida saludables és un dels objectius del Pla d’Actuació Municipal”. Des l’Ajuntament apunten que s’han endegat o reforçat diferents iniciatives com els Entorns Sense Fum, que promouen espais lliures de fum a 54 escoles i a prop dels equipaments freqüentats per nens o adolescents.”

Malgrat aquestes mesures les dades mostren un escenari crític a Sabadell ja que els índex d’Obesitat i sobrepès superen de llarg la mitjana recomanada per la Organització Mundial de la Salut, que situa en torn el 23,2 % pel sobrepès i del 18,1% per l’obesitat.

Author: elTeuDiari Redacció

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada