Escola Bressol Palau

Evacuació en una Escola Bressol

Evacuació a l’ Escola Bressol el Sol per un simulacre d’un atac per sorpresa

Ahir es va dur a terme un simulacre d’un atac a l’ Escola Bressol el Sol de Palau-solità i Plegamans. A l’hora de l’exercici es trobaven a l’escola uns 65 nens i nenes, una cuinera i 9 mestres, a més de la directora del centre.

El simulacre va consistir en l’atac a l’escola per part d’un individu amb una garrafa d’un líquid innocu però que fingia ser gasolina, i que, per tant, podia tenir la intenció de calar foc a l’edifici.

L’equip del centre, que no sabia res d’aquest simulacre fins al moment en què s’ha executat, ha posat en pràctica el protocol de desallotjament un cop donada l’alarma i els petits han estat traslladats de manera ràpida, ordena i eficient al punt segur establert al pati.

La policia ha arribat ràpidament, als pocs minuts de començar a sonar les alarmes de l’escola, i un moment després, han arribat els voluntaris de Protecció Civil amb una ambulància. Els agents de policia han fet les preguntes pertinents a la directora del centre per informar-se de la situació i l’amenaça. Un cop identificat el perill i comprovat que tant els nens i nenes com l’equip del centre es trobaven bé i no quedava ningú dins l’edifici, han entrat amb celeritat per buscar l’assaltant.

Dins l’edifici els dos agents de la Policia Local realitzaven un ràpid i intensiu escorcoll per trobar l’atacant, el qual es trobava amagat a la planta superior. Els agents l’han trobat en pocs minuts i l’han reduït i emmanillat, eliminant el possible perill. En finalitzar, els petits han tornat ordenadament en grups, acompanyats per les seves mestres entre riures, pensant que tot formava part d’un joc.

L’exercici de simulació ha estat supervisat pel tècnic de Riscos Laborals de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i per un professional de l’empresa externa que assessora el consistori en aquest àmbit. Tots dos han felicitat els participants per haver executat correctament els protocols d’evacuació i seguretat.

Així, el simulacre ha estat un èxit i s’ha dut a terme a gran velocitat.

Author: elTeuDiari Redacció

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.