El futur de les pensions són el nostre futur

El futur de les pensions són el nostre futur

Article d’Opinió de Sandra Cañete Reverte

Responsable de Política Sindical i Comunicació UGT Vallès Occidental

Aquests dies enrere, els nostres avis i àvies ens han tornat a donar una lliçó de dignitat sortint als carrers de tot el país en rebuig a la miserable pujada del Govern a les seves pensions.

Com no podia ser d’una altra manera, hem caminat al seu costat, perquè no solament es tracta de les seves pensions, es tracta del futur de les següents generacions. Es tracta de sostenir l’estat de benestar que amb la lluita de la classe treballadora s’ha aconseguit mantenir.

En aquests moments, els pagaments mensuals de les pensions es financen pràcticament amb el que s’ingressa en el mes per cotitzacions de treballadors i treballadores, però que no aconsegueixen equilibrar el fans de reserva a causa de l’escandalós espoli que ha dut a terme el Partit Popular des que es troba al Govern amb la silenciosa complicitat de Ciutadans.

No solament la nefasta gestió del Govern ha propiciat aquest desfalc, la Reforma Laboral i la destrucció d’ocupació, darrere de la creació de treball precari, són elements indispensables perquè les cotitzacions actuals no siguin suficients.

Aquesta estratègia neoliberal té cotes més desproporcionades que mai, arribant a quantificar en 161. 761.000.000 € la suma de diners perdonats a les elèctriques, interessos de deute, diners perduts del rescat bancari, diners no ingressats per frau fiscal i el rescat de les autopistes.

Us imagineu tots aquests diners a la guardiola de les pensions? Seríem uns il·lusos si solament penséssim que aquest ‘desajustament económic’ és fruit de la crisi i no de les polítiques neoliberals del partit al Govern, que advoca més per retardar l’edat de jubilació, d’afavorir als grans ‘lobbies’ financers, privatitzant tot el que és públic i desviant el pagament de les pensions a la contractació d’alternatives privades com els fans de pensions. «Una societat que no respecta els seus majors, esta condemnada a perdre la seva memòria i el seu futur».

Pensem si és aquesta la societat que volem construir …

Author: UGT Vallès Occidental

Deja un comentario

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.