Solucions per impulsar el sector tèxtil

El Gremi de Fabricants acull la presentació de Cooperatextil, plataforma de solucions per a la indústria tèxtil

La iniciativa, que es presenta dijous, s’inclou en un projecte conjunt de diferents municipis per impulsar aquest sector

El Gremi de Fabricants de Sabadell serà l’escenari, el dijous 7 de juliol, a la 1 del migdia de la presentació de la plataforma Cooperatextil (www.cooperatextil.com), un espai on s’ofereixen solucions a les necessitats de fabricació de la indústria tèxtil. L’acte comptarà, entre d’altres, amb la presència del president del Gremi, Blai Costa, i del regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro.

La jornada consistirà en la presentació del projecte, a càrrec de personal tècnic de Promoció Econòmica. Posteriorment, Joan Ginestà, director de Marina Tèxtil farà una ponència sobre “Elements claus per fer possible la consolidació i expansió d’una PIME del sector tèxtil”. Finalment, es durà a terme una taula rodona amb integrants del Cooperatextil. Consulteu aquí el programa.

La plataforma està formada per tallers i empreses que ofereixen tota la varietat de serveis del sector: teixits, tints, estampació, tall, disseny i patronatge, confecció, planxa i acabats, fabricadors i gestors de producció per a marques de moda, tèxtil llar i accessoris. Es pretén així crear una xarxa dinàmica per atendre i donar resposta a demandes de producció i consultes professionals dins del sector.

L’objectiu general del projecte és millorar la competitivitat del sector i generar noves oportunitats de desenvolupament futur, alhora que es millora l’ocupabilitat de les persones aturades. Per aconseguir‐ho es planteja la creació de dinàmiques de cooperació entre les empreses, professionals i els actors vinculats al sector.

Cooperatextil, està sent impulsada per Tecnocampus ‐ Ajuntament de Mataró i Ajuntament de Sabadell, a través de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom, amb el suport del Gremi de Fabricants de Sabadell i ASEGEMA, l’Associació d’empresaris de gènere de punt de Mataró i Comarca.

Author: elTeuDiari Redacció

Deja un comentario

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.