Documental per reflexionar sobre el canvi al sistema educatiu

Documental per reflexionar sobre la innovació i canvi en el sistema educatiu

L’activitat, impulsada per l’Ajuntament de Sabadell i Escola Nova 21, s’adreça al col·lectiu docent, però és oberta a tota la comunitat educativa

El proper dimecres, 31 de maig, a les 6 de la tarda, el Cinema Imperial acollirà la projecció del documental Most Likely to Succeed (Més probabilitats d’èxit). Organitzada per l’Ajuntament i Escola Nova 21, l’activitat té com a objectiu promoure la reflexió a l’entorn del model educatiu per identificar els elements que serveixin com a exemples inspiradors per a la construcció d’una nova visió de centre, en el marc de l’escola avançada. S’ha convidat a assistir els claustres de les escoles que integren la Xarxa Escola Nova 21 Badabadocs (Vallès Occidental Nord) i també el conjunt de centres educatius de la ciutat. Tot i que la projecció s’adreça fonamentalment al col·lectiu docent, és oberta a qualsevol membre de la comunitat educativa. Les inscripcions es poden realitzar a través d’aquí.

El documental Most Likely to Succeed (2015) mostra el cicle d’un curs escolar en un dels centres de secundària de les escoles High Tech High de San Diego. La pel·lícula ha format part de la selecció oficial de molts festivals internacionals de cinema el 2015. La realització compta amb aportacions d’experts en polítiques educatives i en gestió de les organitzacions i gestió del canvi.

Tot i que es podria pensar que és un model de centre allunyat de la nostra realitat, es tracta d’un exemple interessant de pràctiques educatives alineades amb la voluntat de promoure el desenvolupament integral de les persones en totes les seves dimensions, cognitiva, emocional, social i ètica, posant un èmfasi especial en donar autonomia a l’aprenent, formar en la presa de decisions i educar el seu esperit crític.

La presentació del documental aquest dimecres anirà a càrrec del tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga. Així mateix, el dia de la projecció es lliurarà als assistents un dossier amb material complementari, recursos addicionals i propostes de dinamització posterior al visionat per realitzar amb els claustres dels centres educatius.

Author: elTeuDiari Redacció

Deja un comentario

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.