L’e-commerce es consolida a un ritme vertiginós

Al voltant de 16 milions d’internautes a Espanya, entre els 16 i els 60 anys, compren online, segons l’Estudi Anual E-commerce 2016.

L’E-commerce, o comerç via electrònica, es consolida a Espanya. Així ho assenyala l’Estudi Anual E-commerce 2016′, de l’organització Interactive Advertising Bureauque comptabilitza en 16 milions els internautes d’entre 16 i 60 anys que realitzen compres online. L’estudi també calcula que la freqüència d’ús d’una botiga online és de 2,4 vegades per mes, amb un gast mitjà de 75 euros per acte de compra. La Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia, afegeix que el comerç electrònic espanyol va experimentar un creixement d’un 29,2% interanual l’any passat

L’informe d’IAB remmarca l’oferta exclusiva de productes a internet com la principal motivació de la compra (87%), motiu seguit de la comoditat (85%) i la facilitat (81%), i uns preus més baixos (78%), segons una enquesta realitzada a 1.200 usuaris. El 86% dels consultats compren en tendes que únicament venen online. Entre els principals productes de compra, encapçala la llista el producte físic (91%), seguit dels serveis (83%), com viatges i restaurants, i el producte digital (45%), com videojocs, pel·lícules, música i premsa. Tot i així, viatges, oci i tecnología es consoliden com a líders de les compres online.

Entre els hàbits de la compra recollit per l’informe, destaca l’ús d’1,4 dispositius de compra, prioritzant l’ordinador i la tablet per la major comoditats que ofereixen respecte el telèfon mòbil. A més, un 15% dels usuaris consultats no considera fiable el pagament per mitjà del mòbil.

Les pymes i l’e-commerce

Segons les dades de 2015 del Foro de Economía Digital, les pymes espanyoles representen el 47% de les empreses que actualment tenen botiga online. Les perspectives de creixement dels informes del sector són positives, situant Espanya en el 4rt país de la Unió Europea en activitat econòmica electrònica, tot i que encara està lluny de països com Alemania i el Regne Unit.

 

 

 

 

Author: elTeuDiari Redacció

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada