Marta Farrés (PSC) lidera l’oposició al tancament de la Unitat d’Oncologia Pediàtrica del Parc Taulí 

Marta Farrés creu que la consellera de sanitat ha posat en dubte la qualitat prestada per la Unitat d’Oncologia Pediàtrica del Taulí

L’alcaldable socialista Marta Farrés lidera l’oposició al tancament de la Unitat d’Oncologia Pediàtrica de l’Hospital Parc Taulí. Basant-se en un registre de tumors que va començar el 1989, la consellera de Sanitat, Alba Vergès, assegura que no hi ha prou casos per mantenir el servei i ha afegit que “ens estem jugant poder curar aquests nens”.

Les declaracions de Vergès han encès a Farrés que creu que la consellera ha posat en dubte la qualitat prestada per una unitat que arrossega 30 anys d’història

Segons les dades facilitades pel CatSalut, el Taulí només atén 9 casos dels 30 que son necessaris per mantenir el servei. Farrés, però, creu que “les dades aportades pel CatSalut són com a mínim qüestionables”.

Per això, el PSC demana que abans de tancar la unitat el Parc Taulí actuï com a hospital de referència per a l’àmbit de Terrassa i el Bages. Els nens amb càncer d’aquestes dues àrees ara es tracten a Barcelona però tenen més a prop l’hospital de Sabadell. “Pels càlculs que tenim si vinguessin a tractar-se a Sabadell tindríem més de 50 nous casos a l’any”, ha assegurat.

D’altra banda proposa aprofundir en l’acord amb la Vall d’Hebron per tenir una unitat d’oncologia pediàtrica complementària a la de l’hospital barceloní similar a la que ja te la Vall d’Hebron  amb hospital de Sant Pau.

Deja un comentario

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.