Palau estalvia amb luminària LED

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans aposta per la lluminària LED en la via pública

En l’actualitat, el 26% de l’enllumenat públic municipal és de tecnologia LED

Palau-solità i Plegamans compta amb 4.556 punts de llum a l’espai públic. El 2013, l’Ajuntament va iniciar una campanya de substitució progressiva de la lluminària existent, majoritàriament VSAP, per llums de tecnologia LED. Des de llavors, s’han substituït 1.202 punts de llums, xifra que equival al 26% de l’enllumenat públic municipal, i està previst continuar amb aquesta substitució als diferents barris de la vila.

Carme Sanz, regidora d’Espai Públic, destaca alguns dels objectius principals de la implantació de lluminària LED al municipi: “El canvi a LED significa un estalvi energètic, i per tant econòmic, però també una reducció de les emissions de CO2 i de la contaminació lumínica segons el que indica la normativa”.

L’adquisició i instal·lació de la nova lluminària, des del 2013 fins a l’actualitat, ha suposat una inversió total de 379.977,58 € al consistori. L’estalvi econòmic anual que representa l’ús de tecnologia LED és de 71.157,38 € i, per tant, es preveu que aquesta compra s’amortitzi en un període màxim d’entre cinc a sis anys.

Author: Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Deja un comentario

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.