Pronoia, la vida en rosa

La Pronoia és un concepte bastant recent batejat amb aquest nom pel Dr, Fred H Goldner, l’any 1982, per definir l’estat oposat a la paranoia.

No és la normalitat, ja que estar en Pronoia és tenir un punt d’alienació mental fantàstica.

La Pronoia és un estat mental en què la persona està convençuda que l’univers conspira a favor seu, i que tot el que li ofereix és positiu.

Viure en Pronoia

Viure en Pronoia és sentir que la vida flueix, que tot funciona, que les coses que passen, totes, tenen alguna cosa positiva per a nosaltres.

Viure en Pronoia és viure sense afecció, sense necessitats, sense esperar res a canvi de res, i no esperes perquè saps que arribarà, encara que no sàpigues de quina manera.

Viure en Pronoia és aixecar-se cada dia, amb la seguretat que tindràs  un dia fantàstic, i que res ni ningú t’ho pot espatllar.

Viure en Pronoia és saber que en el teu món existeixen una infinitat de possibilitats disposades a fer-te les coses més fàcils, sense contemplar la possibilitat que es puguin torçar o fer malbé.

Viure en Pronoia és tenir una positivitat portada a l’extrem, que en alguns casos es podria denominar com malaltissa, però que dóna una pau i una tranquil·litat al que viu en aquest estat que, d’haver-se de medicar, ho haurien de fer aquells que no hi viuen .

Viure en Pronoia és mantenir la confiança en les decisions que es prenen i entendre que passi el que passi amb les decisions que prenem, serà el millor que ens podia passar.

Quina part d’espiritualitat té la Pronoia?

Definitivament és totalment independent a l’espiritualitat, a les religions i a qualsevol concepte que ens porti a creure més enllà del que és material. Dic que és independent perquè pots viure en Pronoia i, no obstant això, ser completament ateu, així com també pots ser creient en déus, energies o qualsevol concepte divinificat.

La Pronoia és simplement ser un amant de la vida, sentir que la vida val la pena tal qual la vivim o creiem viure-la, ja que una cosa és com es viu i una altra molt diferent és com un creu que la viu.

Pronoia i realitat

Viure a la Pronoia comporta tenir una creença molt arrelada en l’inconscient, i com ja he comentat en altres entrades les creences generen la realitat que vius.

Tenir la creença que l’univers conspira a favor teu és un optimisme portat a l’extrem, diguem que és l’optimista extrem, el que és incapaç de veure part dolenta en cap succés.

Quan un viu pensant en totes les possibilitats, fins i tot les que no es contemplen, es produeixen petits miracles en el dia a dia, coses com veure girs inesperats de situacions que permeten solucions.

Vius en Pronoia?

Abans de saber si vius en Pronoia hauries de preguntar-te si t’agradaria viure així. Hi ha moltes persones que es queixen contínuament, de tot, dels polítics, del futbol, ​​de lo dolenta que és la gent, de la feina …. Hi ha multitud de temes per a queixar-te, i hauries plantejar-te si tu ets de les persones que es queixen. La queixa porta darrere un rèdit per a la persona, és sentir que les coses estan malament i no veure la part de culpa que hi ha en tu d’elles. Les queixes només serveixen per tenir suport social, i és això el que busquem en elles. Així que si ets dels que es queixen, segur que no vius a Pronoia.

Parlo de la queixa per definir la vida en Pronoia perquè la queixa és un senyal d’estar vivint centrat en el negatiu.

Moltes vegades hauràs sentit allò que diu que a la vida només es pot viure des de dos punts de vista, des de l’Amor o des del Por, doncs aquesta frase aquí ve com anell al dit. Si vius des de l’amor, tot és positiu, comprensió i estimulació per viure, i aquesta podria ser perfectament una altra definició de la Pronoia. En canvi des del Por un viu amb rancor, amb inseguretat, amb desconfiança, i això estaria més a prop de la Paranoia.

Ara que tens clar això, Com prefereixes viure?

Si vols identificar algú que viu a la Pronoia només necessites mirar a la cara, somriu ?, és feliç? ¿Les coses li surten sempre bé? ¿És dels que ha nascut amb una flor al cul? (Mai he entès perquè es diu aquesta frase d’aquell a qui tot li surt bé …) Si les respostes a aquestes preguntes són afirmatives pots tenir la certesa que aquestes davant d’algú que viu en Pronaoia…

Pronoia i malaltia

Nombrosos estudis han determinat del poder que té la ment davant d’una situació de salut complicada. Aquesta més que demostrat que l’optimisme té efectes hormonals i afecta les constants bàsiques. Llavors, Com creus que la Pronoia pot afectar a algú que aquest malalt? Doncs està clar, donant ganes de viure!

El món i la Pronoia

Si el món estigués ple de persones que viuen en Pronoia, seria millor que ara?

Alguns diran que això seria un món de bojos, igual tenen raó, però un món de bojos optimistes, positius, confiats, tolerants i plens d’amor, és el més semblant al que John Lenon amb la seva cançó himne “Imagine” va descriure. Beneïda bogeria!

Si et sembla interessant pots començar amb tu mateix, busca la Pronoia, tendeix cap a ella i veuràs que quan tu canvies, tot canvia, al final el món no és més que un mirall de tu mateix …

Vull viure en Pronoia !!

És clar, i jo també ho vull! I qui no voldria en el seu sa judici?

Personalment crec que el primer i més necessari per començar a viure en Pronoia són els agraïments. Mostrar gratitud cada dia davant del que anem vivint t’enfoca cap al positiu que succeeix a la teva vida, és una forma de viure en l’amor. Es pot agrair des de la dutxa del matí a la situació més magnífica que puguis viure durant el dia, i com més coses agraeixes més t’enfoques cap a la Pronoia.

Es calcula que el 60% dels pensaments que tenim al dia es repeteixen, i si aquests aconseguim que siguin positius estem més a prop de la creença en que l’univers conspira a favor de les persones …

  Share:

Author: Pep Viñas

Pep Viñas
Nascut a Terrassa el 1977 als 35 anys passo per una experiència de vida que provoca un canvi en mi i començo a investigar i a profunditzar en les causes de les vivències que es donen a la vida. Investigo sobre la salut i la malaltia i descobreixo altres opcions que em permeten empoderar-me i auto responsabilitzar-me, i d’aquesta manera, poder prendre decisions que marquen el rumb de la meva situació.
Arran d’això em proposo donar a conèixer tot allò que he anat trobant i comprovant perquè tothom se’n pugui beneficiar…

sobre mí

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada