Reconeixement als ripolletencs deportats als camps nazis

Reconeixement als ripolletencs deportats als camps nazis

La memòria per prevenir el feixisme

El proper diumenge, 27 de maig, a les 12 h, al memorial dels jardins de l’Ajuntament,  tindrà lloc l’acte en memòria dels ripolletencs deportats i assassinats als camps de concentració del nazisme. L’acte s’emmarca en els programes municipals de memòria «Memòria=Dignitat».

El programa inclourà parlaments i ofrenes florals de l’Ajuntament i les associacions del municipi, amb la col·laboració de l’associació de víctimes del nazisme AMICAL Mauthausen.

La convocatòria per participar de l’acte està oberta a tothom i es pot sol·licitar trucant a l’Ajuntament al telèfon 93 504 60 00 o bé al correu electrònic ajuntament@ripollet.cat

L’acte es fa coincidir amb l’alliberament del camp austríac de Mauthausen, on hi van ser deportats la majoria dels republicans espanyols, al 6 de maig de 1945, i comptarà amb la presència dels familiars dels ripolletencs deportats per la seva lluita per la democràcia.

El regidor de Patrimoni i Memòria Històrica, David Fontanals, ha explicat, que «l’acte és també un reconeixement als qui defensaven la llibertat i una denúncia del que representa el feixisme».

Author: Ajuntament de Ripollet

Deja un comentario

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.