Sempre se’t repeteix la mateixa història?

Sempre se’t repeteix la mateixa història?

Repetició d’experiències

Estic cansat, sempre se’m repeteix la mateixa història!

Qui no ha sentit a algú dir aquesta frasedavant la repetició d’experiències?

Sovint veig persones que s’afligeixen per les experiències que viuen, i n’hi ha que realment tenen motius per queixar-se, però només observant-los és fàcil veure aquelles persones que tindran èxit en la resolució de la seva situació i a les que els costarà.

Una pregunta que és fonamental davant qualsevol situació és el per què. Quan parteixes de la base que tot el material té origen en l’immaterial, et planteges què hi ha en mi que m’ha portat a viure les experiències que estic vivint.

Si es tracta d’una malaltia hem de buscar els pensaments que ens ha portat a generar-la, i encara que això no és gens fàcil, en el moment de trobar l’origen podem arribar a entendre com treballa la nostra ment. Entenent que tota malaltia té un origen biològic fruit d’una manera de veure i entendre la vida, ens podem plantejar aquestes qüestions.

Un cop vaig llegir un símil que em va semblar molt encertat, es tractava de comparar la vida amb una impressora, on els papers impresos eren la realitat de la vida … Deia alguna cosa així com que quan ens passa alguna cosa a la vida és com un error en el que s’ha imprès. Davant d’això tenim dues opcions, agafar una mica de líquid corrector i modificar-lo en el paper, o buscar l’error a l’ordinador i modificar-lo. El cas és que quan es fa la modificació en el paper sembla que hem reparat la realitat que vivim, però només falta que es torni a produir una situació semblant, perquè, en cas de no haver fet les modificacions a l’ordinador, es torni a generar el mateix error en la realitat, i creieu-me si us dic que la vida s’encarrega de repetir les experiències fins que n’aprenem la lliçó …

Les teves creences es converteixen en els teus pensaments, els teus pensaments en les teves paraules, les teves paraules en les teves accions, les teves accions en els teus hàbits, els teus hàbits en els teus valors i els teus valors es converteixen en el teu destí.

Gandhi

Així que quan alguna cosa es repeteix a la vida, ja sigui de la mateixa manera o invertida, és quan un ha de pensar que hi ha un error a l’ordinador, i començar a treballar en preguntes que ens empoderin. ¿Per què em passa? Què faig jo que em genera que això passi? Quina lliçó he d’aprendre d’això? I totes aquelles preguntes fetes des de la creença en què un mateix és responsable de la realitat que viu, ens permeten prendre el control de la situació i no deixar la responsabilitat en aspectes externs a nosaltres com la casualitat o l’atzar.

Si indaguem, arribarem a veure en quines coses hem pensat, quins són els nostres hàbits, els nostres pensaments i finalment podríem arribar a descobrir les creences que suporten els fets, i aquí ja hem arribat a l’ordinador, i és aquí on podrem fer les modificacions.

Descobrir les creences és conèixer-nos profundament, i en aquest coneixement hi ha la clau del nostre benestar i evolució, i durant tota la història hi ha hagut savis que ens ho han remarcat, parlo de Buda, de Gandhi, de Jung i molts altres referents. M’agrada especialment el raonament de Gandhi referent a això, que deia: Les teves creences es converteixen en els teus pensaments, els teus pensaments en les teves paraules, les teves paraules en les teves accions, les teves accions en els teus hàbits, els teus hàbits en els teus valors i els teus valors es converteixen en el teu destí.

 

Molt bé, la teoria és molt bona, però … Com ho faig davant la repetició d’experiències? Com aconsegueixo entendre?

En primer lloc et recomanaria que no ho fessis tu mateix, pots recórrer a un amic, a un parent, o un professional que dominin aquest tema, i aquest matís és important ja que l’últim que necessites és algú que et compadeixi i et doni copets a l’esquena, tot i que una abraçada sempre va bé.

Si no vols recórrer a ningú (no t’ho recomano perquè ja hem vist que els conflictes viscuts en soledat són desencadenants de malalties) has de baixar la massa del conflicte que et genera la situació. Per a això pots llegir el meu article Ja no puc més, com ho gestiono? Tècniques per gestionar estats d’angoixa.

Un cop estiguis més relaxat, comença amb les preguntes empoderadores, i no deixis que el teu ego t’enganyi, ja que té tendència a culpar a tothom menys a tu mateix. No desisteixis i pren nota de tot el que vagi sortint, per a què repeteixo experiències?, és important no ser genèric i especificar, doncs quan creguem que no podem avançar més estarem a prop de la creença original. No et val dir que ets així, especifica, com ets específicament?

Molt de compte amb les generalitzacions, en la meva propera entrada parlaré d’elles, però pensa que quan un generalitza està acariciant la creença, i normalment les generalitzacions es poden desmuntar.

En fi, és important que no desisteixis, ja que quan arribis a l’arrel del teu problema sentiràs un gran alleujament i veuràs com canvien les sensacions del cos.

Si et costa solucionar o comprendre, deixa un comentari que segur que a altres persones els serà útil.

Author: Pep Viñas

Pep Viñas
Nascut a Terrassa el 1977 als 35 anys passo per una experiència de vida que provoca un canvi en mi i començo a investigar i a profunditzar en les causes de les vivències que es donen a la vida. Investigo sobre la salut i la malaltia i descobreixo altres opcions que em permeten empoderar-me i auto responsabilitzar-me, i d’aquesta manera, poder prendre decisions que marquen el rumb de la meva situació.
Arran d’això em proposo donar a conèixer tot allò que he anat trobant i comprovant perquè tothom se’n pugui beneficiar…

sobre mi

Deja un comentario

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.