Sabadell ciutat impulsora del Consell de l’FP i l’Ocupació

Sabadell s’adhereix al Fòrum de les Ciutats amb Consell de Formació Professional de Catalunya

L’adhesió, en tant que ciutat impulsora del Consell de l’FP i l’Ocupació de la Conca del Ripoll – Riera de Caldes, permetrà avançar en el treball conjunt amb altres ciutats catalanes per potenciar la Formació Professional Sabadell ja forma part del Fòrum de les Ciutats amb Consell de la Formació Professional de Catalunya. Així es va ratificar ahir en l’acte de signatura que es va portar a terme a Mataró, coincidint amb una de les trobades ordinàries de l’organisme i que va comptar amb la presència del tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, i el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro. Juntament amb Sabadell van formalitzar l’adhesió les ciutats de Girona i el Prat de Llobregat, que es sumen així a Barcelona, Tarragona, Lleida, Terrassa, l’Hospitalet, Mataró, Rubí i Granollers. Tots els municipis membres van ratificar un conveni de cooperació i col·laboració.

L’adhesió de Sabadell s’ha materialitzat en tant que la nostra ciutat ha estat impulsora del Consell de la Formació Professional i l’Ocupació de l’àmbit de la Conca del Ripoll – Riera de Caldes (CRIRC). Integrat per 14 municipis, el Consell del CRIRC constitueix un espai de col·laboració público-privada per donar resposta a la necessitat de planificació, promoció i divulgació de l’FP, de desenvolupament d’una estratègia local d’orientació i d’ocupació i de vinculació efectiva dels sistemes formatiu i productiu. En aquest sentit, l’adhesió al Fòrum d’àmbit català, ratificada ahir, constitueix un nova empenta a la tasca que s’està portant a terme al territori.

Pel que fa al Fòrum de Ciutats, l’organisme –nascut l’any 2011– treballa per millorar l’FP partint de la proximitat i amb el coneixement que dona la relació habitual amb els agents locals. D’aquesta manera, promou la coordinació d’actuacions i la transferència de coneixements i experiències entre les ciutats i alhora vol propiciar que els membres es puguin presentar com a Fòrum davant de les instàncies que pertoquin per incloure i reforçar la perspectiva municipal, tot mantenint alhora l’autonomia de cada Consell en les relacions institucionals i tècniques amb altres administracions.

En relació amb l’adhesió d’ahir, Joan Berlanga ha comentat que “l’aposta per l’FP és una de les línies prioritàries del nostre pla d’actuació municipal i així queda reflectit en el Pla per a l’Equitat i l’Èxit Educatiu. Per això treballem per fomentar la Formació Professional dins l’estratègia educativa del territori, comptant amb els centres docents, professionals de l’orientació i els gremis, i hem impulsat iniciatives com la Fira de la Formació Professional, que ja s’ha consolidat com un referent a la comarca. L’adhesió al Fòrum de Ciutats serà un pas més per continuar avançant”.

Per la seva banda, el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro, ha destacat que “el Consell de l’FP de l’àmbit CRIRC ja ens ha permès crear aliances entre municipis de l’entorn més proper i ara formar part del Fòrum ens ofereix l’oportunitat d’aprofundir en les accions que s’estan impulsant a Catalunya i estrènyer llaços amb altres ciutats que tenen una aposta clara per la formació professional”.

Author: Ajuntament de Sabadell

Deja un comentario

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.