SMATSA acusa el govern de Sabadell de retallar el contracte de neteja 1,2 milions d’euros

SMATSA acusa el govern de l’Ajuntament de Sabadell de retallar el contracte de neteja 1,2 milions d’euros

La concessionària de la recollida d’escombraries i neteja vial de Sabadell, SMATSA anuncia 30 acomiadaments i reducció del servei

SMATSA ha denunciat públicament que el govern de l’Ajuntament de Sabadell ‘unilateralment’ diu que no pagarà el cànon del contracte establert per realitzar la recollida d’escombraries necessària i el servei de neteja dels carrers de Sabadell, descomptant del total 1,2 milions d’euros del signat i contractat pel consistori.

La concessionària SMATSA anuncia que si el govern deixa d’abonar els imports contractats, es veurà obligada a acomiadar uns 30 treballadors, durant les properes setmanes, amb la manca de recollida d’escombraries i neteja necessària per a una gran ciutat com Sabadell. SMATSA denuncia el presumpte delicte de prevaricació del govern municipal i comunica que ha traslladat aquesta situació al jutge responsable de la querella oberta.

Vam rebre un comunicat que indicava la posta en funcionament de la nova ITF

Amb la nova ITF el govern municipal es refereix a l’aplicació de la nova Instrucció Tècnica de Facturació, que ordena la reorganització del treball de neteja, i la reducció d’1,2 milions d’euros, d’aportació municipal. Segons Eugenio Díaz, Gerent d’SMATSA, aquest comunicat no tan sols suprimeix tots els serveis que el propi consistori havia sol.licitat durant, sinó que eliminava la neteja de les parades de la recollida pneumàtica del centre de la ciutat, la recollida de mobiliari abandonat al costat dels contenidors i no recollir els ‘contenidors conflictius’ els caps de setmana.

La retallada del consistori, suposa l’acomiadament de treballadors i la redistribució de tasques, canvis en les condicions laborals, canvis de torn i no contractar personal aquest estiu per substitució de vacances. La recollida de deixalles i brossa fora dels contenidors seran tasques que ara hauran d’assumir els escombriaires.

Author: elTeuDiari Redacció

Deja un comentario

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.