Tallers de llengua i socialització a dues escoles de Sabadell

Dos nous tallers de llengua i socialització a les escoles Cifuentes i Joaquim Blume, dins del Pla Educatiu d’Entorn (PEE).

S’han iniciat dos tallers de llengua i socialització a les escoles Cifuentes i Joaquim Blume, dins del Pla Educatiu d’Entorn de Sabadell. Aquesta iniciativa esdeveneix una experiència pionera a tot Catalunya, fruit de la col·laboració entre la Regidoria d’Educació, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, les direccions de les escoles, les AMPA i el Centre de Normalització Lingüística de Sabadell (CNL). La iniciativa finalitzarà el juny de 2017.

Aquestes sessions en centres educatius de primària tenen com a objectiu «impulsar un espai relacional que permeti fomentar l’ús social i l’aprenentatge de la llengua catalana entre les famílies del centre, alhora que es promou la participació activa en el centre i el coneixement de l’entorn més proper: el barri i el municipi», informen des del consistori.

Segons el consistori, «la participació de pares i mares als mateixos centres educatius on estan escolaritzats els fills permet dur a terme una acció més coherent i coordinada entre família i escola, la qual cosa contribueix directament en l’èxit escolar i en les expectatives acadèmiques dels fills».

Aquesta experiència es durà a terme a altres poblacions, com Montcada i Reixac, Mataró, Vilafranca del Penedès, Barcelona, Badalona, Sant Adrià de Besòs, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Lleida i Tarragona.

Author: elTeuDiari Redacció

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.