Tu també pots passar un Càncer i més et val conèixer això

Tu també pots passar un Càncer i més et val conèixer això, l’article de Pep Viñas

Que tu també pots passar un càncer és un fet, ningú se salva d’aquesta xacra que ens afecta, i especialment des de l’inici de l’era moderna. Fins fa poc un podia pensar que no li podia tocar aquesta macabra loteria perquè es cuida, perquè no fuma, fa esport i porta una bona alimentació, però ara s’ha comprovat que pot ser que la realitat no sigui aquesta.

Recentment, un estudi publicat a la revista Science, ha determinat que 2 de cada 3 càncers detectats són causats per l’atzar, perquè en la replicació del codi genètic es produeixen errors…. Llavors, no hi ha cap manera d’evitar que ens toqui aquesta loteria?

Davant aquesta resposta es pot recórrer a coneixements no acceptats per la medicina actual, però que no obstant això han estat validats per un comitè mèdic, em refereixo a la descoberta que va fer un metge alemany en la dècada dels 80 i que definia les 5 lleis que compleix el càncer.

Així doncs, una altra vegada, queden al descobert part de les evidències que indiquen que les emocions i els impactes emocionals són els causants d’aquestes mutacions a l’atzar. La mateixa ciència ha verificat que hi ha factors emocionals que deixen marques en el codi genètic a través d’una ciència anomenada epigenètica conductual.

En 1997 un investigador de la universitat de Mc Gill de Mont-real a Canadà anomenat Michael Meaney va publicar a la revista Science un estudi en el qual va comprovar que les atencions que rebien les cries de rata afectaven la gestió que aquestes tindrien l’estrès quan creixessin. Naixia l’epigenètica conductual fruit de descobrir com el codi genètic de les cries de rata era modificat només mitjançant l’estímul de les atencions de les rates i els gens encarregats de regular la síntesi d’hormones reguladores de l’estrès, que eren metilades.

El metil és una molècula que té la propietat d’adherir en el genoma i que modifica la seva funció, i pel que es va descobrir, entre altres factors, hi ha l’emocional.

Pot el factor emocional ser el causant d’aquest atzar?

Atès al que s’ha dit sembla que té una enorme probabilitat. De tota manera, és més fàcil parlar de l’atzar de comprovar aquests fets en éssers humans, ja que cada persona viu les experiències de la vida en funció de la seva manera d’entendre-la, i aquesta ve determinada per les creences que s’han anat adquirint, especialment quan s’és nen, però també fruit del continu bombardeig de infoxicació que rebem.

Sabem que la informació que està al nostre abast és cada vegada més gran, i seleccionar i descartar o acceptar la informació que deixem que passi pel nostre cervell ja no és una opció, ja és una necessitat. Quan les mentides es repeteixen una i altra vegada, acaben essent integrades com una veritat, i els mitjans de comunicació, a través de les seves notícies o programes, ens inculquen pors que acaben integrant-se en el nostre subconscient.

En fi, hem d’evitar aquest atzar, i la manera de fer-ho és essent conscients del que sentim en cada moment, vivint els conflictes que ens afecten donant-los a conèixer als que ens volen, i estant molt alerta de les creences que hi ha darrere les emocions i reaccions que tenim.

Author: elTeuDiari Redacció

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.