Trobada municipalització de l'Aigua

Unió de set municipis per la Gestió Pública de l’Aigua

El Govern de Sabadell impulsa, conjuntament amb altres 6 ajuntaments, l’Associació de Municipis per a la Gestió Pública de l’Aigua

Els alcaldes i alcaldesses de Sabadell, Barcelona, Badalona, Cerdanyola del Vallés, el Prat del Llobregat, Santa Coloma de Gramenet i Terrassa signen un protocol d’intencions per al compromís de la creació de la xarxa que gestionarà l’Aigua de manera pública.

Les alcaldesses i alcaldes han manifestat el seu compromís amb una gestió pública, transparent, participativa i sostenible del cicle integral de l’aigua.

Han impulsat la creació d’aquesta xarxa de municipis compromesos amb la gestió pública de l’aigua, articulada com a associació de municipis, però oberta a ens supra-municipals, sectors acadèmics i societat civil organitzada.

l nou model de gestió pública va lligat a la promoció de noves formes de control social que garanteixin la transparència, la informació, la rendició de comptes i la participació ciutadana efectiva. L’ens públic gestor d’aquests serveis haurà de rendir comptes de les seves activitats i actuacions, tant als poders públics com a la ciutadania.

En aquest sentit, l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha posat de manifest, durant la presentació, que aquesta associació ‘és un pas important, ja que ens ha de permetre la col·laboració entre els ajuntaments compromesos amb la gestió pública, perquè és des de l’administració que hem de poder garantir que els serveis públics es gestionin de la forma més equitativa, eficient i justa possible’.

En la línia de tenir espais compartits amb la ciutadania per tractar temes de ciutat en relació amb l’aigua, en el cas de Sabadell, tal com ha afirmat el tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat, Joan Berlanga, ‘properament s’impulsarà un espai participatiu, obert i transparent on la ciutadania podrà tractar les qüestions vinculades amb la gestió i el servei de l’aigua’.

Author: elTeuDiari Redacció

Deja un comentario

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.