Visita a les coves de Sant Oleguer

L’excursió visitarà les coves excavades als vorals del riu Ripoll que es van recuperar fa uns anys

Diumenge 19 de febrer qui vulgui podrà visitar les coves de Sant Oleguer. La sortida serà de 12 a 1 del migdia i estarà organitzada pel Museu d’Història de Sabadell. Passarà per una de les quatre grans àrees del Ripoll, al voral del riu.

Durant la dècada dels anys quaranta i dels cinquanta del segle XX s’hi van excavar coves que van servir de llar a moltes famílies immigrades, van aprofitar els talussos argilosos que volten el riu per trobar-hi un espai on viure. En un context de postguerra, la ciutat va créixer de forma incontrolada per l’arribada de població immigrada que buscava una feina en el sector del tèxtil. A causa de la manca d’habitatge a Sabadell els qui acabaven d’arribar van fer de les coves les seves primeres llars a la ciutat.

L’any 1946 hi havia 112 coves entre la zona de Can Quadres i la de Sant Oleguer, estaven comunicades per camins i graons que havien fet els mateixos habitants.

L’any 1952 el nombre de coves ja havia ascendit a 201 on més de 900 hi feien vida. No obstant el cap de 6 anys, l’Ajuntament va clausurar-se l’última que encara quedava.

Author: elTeuDiari Redacció

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.