La Zona Hermètica tanca les discoteques però reclama a l’Ajuntament de Sabadell el Pla d’Oci Nocturn

Malgrat el tancament de les discoteques, l’Associació de Locals de la Zona Hermètica seguirà funcionant per participar al Pla d’Oci Nocturn de Sabadell

Joan Cosp ‘El que a estat un extermini propi de règims totalitaris’

Dissabte passat a la nit, després de 25 anys de funcionament, va haver de tancar Paladium, una de les discoteques emblemàtiques de la Zona Hermètica, després d’haver-se esgotat els terminis legals que encara la permetien obrir.

Ara només queden dues sales obertes a la zona d’oci, malgrat que tenen els dies comptats.

La Zona Hermètica ja és una realitat, però això no vol dir que es posi també fi a l’Associació de Locals de la Zona Hermètica.

El seu president, Joan Cosp, a la vegada propietari de Paladium, explica que «l’Ajuntament ha demostrat no tenir paraula, després d’haver aprovat, en el ple municipal dels 26 de maig de 2016, amb el consens de tots els grups municipals, un acord que abastava aquest tres punts: 1- Iniciar un diàleg constructiu entre l’Ajuntament i els empresaris perquè de manera negociada es facilitin les activitats d’oci nocturn a les zones que s’acordin. 2- Mentre es produeixen aquests acords, modificar el Pla Especial d’usos recreatius i de restauració del barri de Gràcia de Sabadell. 3- Iniciar els canvis necessaris en el Pla General d’Ordenació Urbana, previ estudi i acord entre totes les forces polítiques».

Cosp sosté que «no hi ha hagut res de tot això. S’han oblidat de nosaltres i s’han limitat a fer complir la llei, quan aquest acord del ple contemplava altres solucions».

Per tot això, s’ha decidit seguir mantenint vigent l’Associació de Locals de la Zona Hermètica. «Serà una eina de pressió i denúncia davant la inoperància de l’Ajuntament, i del secretisme del nou pla d’oci nocturn, del qual ningú sap res. Volem seguir vius des de l’Associació per seguir reclamant els nostres drets i intentar evitar que una ciutat com Sabadell, amb més de 200.000 habitants, es quedi pràcticament sense oci nocturn, fet que farà que el jovent no tingui altra alternativa que anar a altres ciutats a divertir-se, amb el perill que suposa conduir de nit».

El president de l’Associació de Locals de la Zona Hermètica insisteix que «tot això podia haver anat d’una altra manera si des del consistori s’haguessin pres les mesures que van prometre, però han preferit deixar morir l’oci nocturn a la nostra ciutat».

I va més enllà dient que «Ens sentim enganyats. Tot plegat ha estat un extermini, propi de règims totalitaris. Ens fan tancar senzillament perquè a l’equip de govern no els agrada les discoteques, sense pensar en els ciutadans ni en els treballadors de les nostres sales, i sabent que els pocs locals que quedaven ja no suposaven cap molèstia pels veïns. Tot això que està passant els sabadellencs no s’ho mereixen».

Posant com a exemple la sessió de tancament de Paladium: «Dissabte a nit s’hi van aplegar dues generacions de sabadellencs, pares i fills que s’han divertit a la mateixa discoteca. Molts clients van marxar plorant. No és just que es quedin sense cap referent nocturn a la ciutat, sense cap alternativa de present ni de futur».

Finalment, Cosp avisa que «Des de l’Associació estarem alerta per veure com evoluciona el pla d’oci nocturn i contemplar la possibilitat de formar-hi part com a operadors».

Author: Associació Zona Hermètica de Sabadell

Deja un comentario

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.